Enkelt eller dobbeltcarport? Hvad er bedst?

28 December 2020
Anne-Mette Hansen
image

editorial

Måske har du allerede en garage? Måske ikke? Om vinteren er det hårdt for bilen at stå ude. Det tager også længere tid at varme den op og få isen af forruden og sidespejlene. Bare dét at den kommer ind og stå i en carport, gør faktisk en stor forskel.

Det kan være ret dyrt at opføre en garage. Specielt hvis det skal være en dobbelt én til to køretøjer. Derfor kan du med fordel overveje at vælge en carport i stedet. Det er et meget billigere alternativ. 

Men skal det være en enkelt eller dobbelt carport? Læs med her og få fordele og ulemperne ved begge. 

Derfor skal du vælge en enkelt carport

En enkelt carport er nok en af de mest klassiske carporte. Det er den, man ofte ser i smalle indkørsler ved rækkehuse eller parcelhuse i boligkvarterer. 

Den er særdeles velegnet til dig med knap så meget plads – og til dig der kun har ét køretøj. 

Fordelene ved at vælge denne type carport, er at den hurtigt kan opføres. Den fylder typisk ikke så meget, at der skal søges om byggetilladelse til den. 

Dobbelt carport til dig med masser af plads 

Er der to biler i husstanden? Det kan være en kamp at slås om, hvem der kommer hjem først og kan parkere i carporten. Derfor er det ideelt med en dobbelt carport. Men der skal også være plads til den.

Dobbelt carporten kan ofte være så stor, at der skal søges om byggetilladelse til at opføre den. Det kan derfor tage lidt længere tid at få den bygget. Den koster naturligvis også lidt mere en enkelt carporten, men så er den til gengæld et langt billigere alternativ til at bygge en stor garage til dine biler. 

Læs med om enkelt og dobbelt carport og find ud af, hvad du skal vælge her: https://husblog.dk/enkelt-vs-double-carport-hvad-skal-du-vaelge/.