En maler kan blive nødt til at fjerne uønskede objekter

21 December 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Med uønskede objekter tænker vi ikke på, at der måske er mennesker, der går i vejen for ens arbejde, kommenterer på det med videre, som kan genere ens arbejdsproces. Den slags kan skam forekomme. Specielt udenfor som maler med arbejde her.

Men det er den slags med, når en maler ikke bliver hyret til at skulle komme ud at lave noget, som skal fremføre noget nyt såsom at male et hjem indendørs, give en facade en ny omgang maling af enten den samme farve eller en anden, eller man generelt skal have fremstillet noget malerarbejde, hvor man laver det fra bunden eller fremfører noget nyt.

Vi skal tale om den slags, når det er skavanker, skader og ikke mindst ulovligheder, som man bliver kaldt ud til at fjerne eller rette.

Det kan være alt fra, at en person eller nogle på et erhverv, har udført noget malerarbejde, som ikke alene er elendigt, men det kan være decideret farligt, hvis de har blandet deres egen maling, har malet på noget, der kan varme maling op – eller der er tale om ulovlig graffiti.

Så skal man næsten lege rengøringsperson

Det er ikke det mest ophidsende som maler at skulle hen at rette andres fejlskud til, eller man bliver nødt til at ordne noget værre svineri af nogle fodfejl, før man kan begynde på arbejdet fra ny; eller man ligefrem skal hen at fjerne ulovligheder såsom graffiti.

Der er nogle firmaer, der specialiserer sig i den slags, og der er måske andre, der siger nej til den slags arbejde.

Men der er trods alt penge i det, så det kan være i nedgangsperioder, at man påtager sig den slags arbejde, så der kommer penge i kassen, selvom man ikke føler, man får udrettet noget nyt, men at man bare skal lave andres problemer om eller “gøre rent”.

Ikke hver dag på arbejdet kan være lige interessant som maler.