En maler kan blive hyret til at rette andres malerfejl

21 December 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

I ovenstående overskrift tænker vi ikke på, at man måske er en maler, der har mere erfaring end en malersvend eller lærling i firmaet, der har været ude til et job, der er gået lidt skævt, så man bliver nødt til at tage ud at rette op på det.

Det er ganske enkelt i de tilfælde, hvor almindelige mennesker tror, at de – fordi de har malet en væg hvid for 10 år siden – så kan de også nu klare at male helt præcist langs lister, skifte farve fra rum til rum i deres nye hus og uden at efterlade pletter nogle steder.

Men de tager hurtigt fejl.

Projektet er skam hyggeligt for dem, og de tror, at de sparer penge ved at købe malingen og malerudstyret selv, så de kan give sig i kast med det som et hobbyprojekt i fritiden, eller som en hyggelig samværsaktivitet med de andre beboere, når man lige er flyttet ind.

Man bliver klogere.

Der er flere fejl, der skal rettes

Man ser jo film og reklamer med par, der hygger sig og har det gevaldigt sjovt med at male deres hjem, hvor man gerne må plette lidt og tage gas på hinanden ved at male på hinandens tøj.

Det er måske meget sjovt i små situationer, men bagefter ser man ofte noget dårligt udført malerarbejde, der bærer tydelige præg af, at man har at gøre med uerfarne malere.

Nogle af de skavanker kan man så måske leve med at se på som beboer, men nogle ting er måske så grimme og dårligt udførte, at man netop er nødt til at tilkalde nogle malere, der kan rette op på det hele – nogle gange ved at starte helt forfra.

Så sparede man jo ingen penge. Tværtimod.

Derfor bør man nok erkende ens begrænsninger som maler, så man ikke ender med at skulle betale kassen for et få det ønskede resultat derhjemme.