En kagefigur er en sød og sjov pynt af kagen

28 August 2018
Emilie Jacobsen
En kagefigur er en sød og sjov pynt af kagen

Hvis du skal holde en fest, hvor du enten køber eller laver en kage, er det en god ide for dig, at du finder en fin lille kagefigur, som du kan komme på kagen. Det kan være med til at gøre kagen ekstra flot at se på. Samtidig kan figuren være med til at minde om, hvem det egentlig er, som I fejrer i dag. 

Den mest kendte kagefigur er selvfølgelig den fra bryllupskagen. Det er tradition, at en lille figur af et brudepar troner ovenpå kagen og viser alle, hvem det er, som de er kommet for at fejre. Det er dog ikke kun til et bryllup, at du kan have en figur på din kage. Det kan du også gøre til mange andre former for fester. Du kan for eksempel se på ctiparty.dk, hvor de har et stort udvalg af forskellige former for kagefigurer. 

Hvis du holder barnedåb eller navngivningsfest for dit barn, kan du også købe en lille figur og sætte den på din kage. Det er med til at gøre, at der bliver sat lidt ekstra fokus på dit barn. Du kan vælge nogle nuttede figurer med lyserødt eller lyseblåt tøj på. 

Til barnets konfirmation kan du også vælge at have en figur på kagen. Det vil være en figur af en pige i en hvid kjole eller en dreng i mørkt tøj. Da det jo er dit barns store dag, er det en god ide, at du spørger ham eller hende, om det er sjovt med en figur. 

Hvis I har guldbryllup, kan I også vælge at sætte en figur på kagen. Har I gemt figuren fra jeres bryllup, vil det være både romantisk og sødt, at I genbruger den. Har I ikke det, kan I købe en figur af et guldbrudepar, der er lavet særligt til denne store dag.