En carport er både god for dig såvel som for bilen

24 December 2020
Lasse Drescher

editorial

Hvis du har bil, så vil du formentlig kende til den mærkbare forskel på, om din bil den holder i en carport eller garage, eller den holder frit under åben himmel. Hvis du har prøvet at holde i carport før, så er du selvfølgelig klar over, at der er flere store fordele ved ikke at holde under åben himmel. Derfor bør du overveje at få lavet en carport, hvis det er at der er behov for det, men også hvis nu det er, at pladsen er til det, hvilket selvfølgelig også er vigtigt.

Vejret er hårdt for bilen

Det klima og vejr vi har herhjemme i Danmark, det er med tiden faktisk hårdt for bilen, specielt for de metaliske dele. Det er først og fremmest bedst for bilen, hvis den kan holde og være overdækket. Så slipper bilen nemlig for sne, regn og andet som kan komme flyvende eller blot lande på bilen. Vinteren er specielt hård for bilen, og hvis der kommer frost og sne, så vil du være rigtig glad for en carport af flere årsager. Først og fremmest, så slipper du for sne og frost på bilen, men du slipper også selv for at skulle ud og fjerne is på ruderne og spejlene, hvilket er en rigtig irriterende oplevelse for de fleste, når det er frosten rammer. 

Behovet er vigtigt at overveje, før carporten sættes op. Du skal kunne kigge lidt frem i tiden, da du skal overveje, om i kun har brug for en plads til en enkelt bil, eller om i skal lave en dobbel-carport, så der netop er plads til to biler, da det er mere besværligt og lave det til en dobbel efterfølgende.

Hvis du er nysgerrig og gerne vil læse mere om carport, men også om hvad du skal vælge, når det omhandler enkelt eller dobbel-carport, så kan du læse mere på husblog.dk.