Der skal måske et gitterhegn op foran din yderdør

30 June 2022
Anders Lundtang Hansen

Sådan et gitterhegn, som man kan sætte op foran en yderdør fra https://klarfonster.se/dorrar/ytterdorrar og andre typer, kan være et, som der er svejset sammen med døren, men det kan også sidde på dørkarmen, så det skal åbnes separat fra døren selv.

For det kan være en måde, så man kan få godt med frisk luft ind, uden der er mennesker, som der kan komme ind, hvis man så kan åbne døren, uden gitteret åbner.

Andre gange er det en nemmere måde at forstærke ens dør på, hvis den ikke er lavet af et særligt solidt materiale, eller den måske er ved at gå lettere i stykker, og man endnu ikke har råd til at udskifte den.

Man kan lave det gitter selv, eller man kan få en smed eller tilsvarende til at lave det for en.

Ytterdörrar

Gitteret beskytter blandt andet den her yderdør

Det er dog smart, at man gitteret i en anden farve end selve ydredøren, så man kan se, om det er en del af døren eller ej, for den korte afstand, der måtte være mellem døren og gitteret, kan være svær at få øje på, hvis det er i samme farve.

Man kan også lave et gitter til en dør, der er mere fintmasket, hvis man ikke vil have insekter og dyr ind.

Der er også butikker, der bruger den her løsning, så det er sværere for forbrydere at komme ind, om man har en alarm sat til eller ej, hvis man nu ikke har råd til den ekstra metaldør eller jerndør, som man kan smide ned foran butiksdøren, når man lukker butikken.

Det kan være smart, hvis man kan tage det gitter af og sætte på med lethed, så man selv kan bestemme, hvornår det skal være der og ikke være der.

Det er helt op til dig.