Den plakat skal jo op at hænge

06 February 2023
Anders Hansen

At hænge en plakat op er ikke bare at hænge den op på væggen og håbe på det bedste. Alt efter formål, placering og forventet holdbarhed er der forskellige metoder, der skal overvejes, når du hænger en plakat op.

En af de mest almindelige måder at hænge plakater op på er med selvklæbende monteringsstrips. Disse findes i både standard- og kraftige varianter, afhængigt af hvor meget vægt du skal sikre. Standardmonteringsstrips kan bruges til at hænge lettere plakater eller skilte op indendørs, mens tungere monteringsstrips fungerer bedre med tykkere materialer, der kan blive udsat for mere ekstreme vejrforhold udendørs.

Brug af søm eller stifter er en anden populær ophængningsmetode til plakater – især hvis de skal forblive fastgjort over tid i udendørs omgivelser. Denne mulighed kræver forudgående planlægning for at sikre, at der anvendes tilstrækkeligt stærke søm eller stifter, og at plakaten hænges sikkert op. Sørg for at vælge et søm med et tilstrækkeligt stort hoved, da det ellers ikke vil kunne bære plakatens vægt.

lav selv plakat

Plakaten skal måske hænge i lang tid

Når du hænger plakater udendørs i længere tid, bør du overveje at bruge vejrbestandige materialer som f.eks. plastlaminering eller forstærkning med bøsninger. Ved at anbringe øskner i hjørnerne af din plakat skabes et ekstra lag af holdbarhed mod skader fra vind og regn. Laminerede plakater kan også bruges, hvis du har brug for en endnu mere modstandsdygtig løsning, der kan modstå sollys og andre ekstreme udendørsforhold.

Endelig skal du, når du overvejer, hvordan du skal hænge en plakat op, sørge for, at den metode, du bruger, gør det nemt at fjerne den, når det er nødvendigt -. Selvklæbende monteringslister kan nemt trækkes af og udskiftes, mens søm eller stifter kan kræve ekstra værktøj at fjerne.

Uanset hvilken ophængningsmetode du vælger, er det vigtigt at sikre, at plakaten sidder solidt fast, og at alle anvendte materialer er egnede til det tilsigtede formål. Med en smule planlægning og forberedelse vil din plakat se godt ud, uanset hvor du beslutter dig for at hænge den op!

Alt dette er også vigtigt at huske, når der er tale om en lav selv plakat, man skal have op at hænge.