Chanel – måske det mest eksklusive brand i verden

18 July 2022
Lykke Holzmann Søby

editorial

Modemærket Chanel er let at genkende af alle i hele verden. I flere år er Chanel blevet anerkendt som det mest populære brands i Kina. Det bliver også kontinuerligt rangeret som et af de bedste brands i det amerikanske magasin Forbes. Men hvor i alverden elsker folk Chanel, og hvordan kan et modemærke bevare sin eksklusivitet i over et århundrede?

Det hele startede med Coco

Siden grundlæggeren, Coco Chanel, fik inspiration fra kunstbevægelser som kubisme, dadaisme og surrealisme, forsøgte hun at få kunsten inkorporeret i sine produkter og det har altså gjort at Chanel – med alt hvad de laver – lige fra make up til smukke tasker – aldrig har mistet sin charme og eksklusivitet. Og i moderne tider hvor andre brands har travlt med at photoshoppe både modeller og produkter for at tiltrække forbrugere, bliver Chanel ved med at lægge stor værdi i avantgardekunstbevægelsen. Den velkendte parfume Chanel Nr. 5 er for eksempel også kendt fra dadaisternes arbejde. Coco Chanel indså med betydningen af disse kunstbevægelser for mange år siden og blev ved med at lære af avantgarde-ideernes visuelle koder, og det har altså gjort at Chanel kan holde fast i sin eksklusivitet.

image

Meget unikt design

Chanel skabte sin unikke modeidentitet og bliver ved med at opnå den absolutte modernitet ved at følge det avantgardistiske kunstneriske arbejde. Sammenlignet med adskillige andre brands, fremhæver Chanel sig selv ved at tilføje mere historisk kunstkonnotation og tilbyde avantgarde mode via nye medier til masserne. Det er den strategi, der gør at Chanel er blevet et succesfuldt brand og har formået at bevare sit omdømme i over hundrede år.

Drømmer du om en Chanel taske?

Chanel tasker er ikke ligefrem billige, så hvis du skal købe en, er det godt at tænke sig lidt om først. Når du kigger på efterårsstøvler eller et par nye sommersandaler, går du så efter sort eller brun? Hvad er den mest populære farve i dit skab? Hvis du vil investere i en Chanel-taske, så sørg for, at den passer til størstedelen af tingene i dit skab. Mest brune bælter? Læn dig til brun, beige osv. Mest sort? Så er det selvfølgelig din farve.

Men hvis du foretrækker et statement-stykke, så gå efter en fed med lysegrøn, gul, rød eller anden vild farve.

Når du ved, hvad du vil have, så besøg https://www.cphbrandshop.dk/vare-kategori/chanel/