Brugte biler i Fredericia; lær din biltype at kende, før du underskriver købsaftalen

25 August 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Det bedste vil selvfølgelig være at pris og kvalitet passede sammen og så kunne du blot finde den første og bedste bil i lige den farve du gerne vil have og så behøver du ellers ikke bekymre dig om mere. Desværre hænger det ikke sådan sammen, især ikke nå det kommer til at købe en ny brugt bil. Det kan f.eks. være brugte biler i Fredericia

Derfor er det en god ide at undersøge biltypen inden du køber den. Både hvad er prisniveauet, men også hvilke fejl den typisk har. Er det nemme og billige fejl eller er det svært at finde reservedele og koster det en formue at få lavet. Det giver dig også mulighed for at vide, hvilke områder du skal være opmærksom på, når du tjekker bilen efter. 

Det er en god ide at få en uvildig mekaniker til at gå bilen igennem køb. Har du ikke mulighed for at få bilen gennemgået inden, bør du lave et forbehold i købsaftalen som sikre dig at evt. fejl bliver betalt af sælger. En nysynet bil er ikke uden fejl.

Kør en lang tur

En anden vigtig ting du skal gøre før du køber bilen er at tage den på en lang tur. Det skal være mere end blot rundt om hjørnet. Du skal have den ud på motorvejen og en tur rundt i byen. Det giver dig mulighed for at lære bilen at kende og finde ud af om der er fejl som skal udbedres inden du køber den. Når fejlene er lavet bør du tage endnu en tur. En kort tur vil udelukkende fortælle dig, at bilen kan starte når du drejer nøglen.

Vil sælger ikke lade dig tage bilen på en tur eller virker han tøvende, bør du takke nej tak til bilen og finde en anden.