Brug pauserne fornuftigt som freelance tekstforfatter

22 April 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Som freelance tekstforfatter er der jo ofte den skønne fordel ved arbejdet, at man selv bestemmer ens arbejdstider, og man kan arbejde hvorfra, man har lyst.

Derfor vælger mange da også at gøre det fra deres egen bopæl, så der er kort afstand til “kontoret”, og de skal ikke bruge tid og penge på transport frem og tilbage.

Af samme grund kan man måske også lige sove lidt længere om morgenen, og man kan strække arbejdsdagen lidt længere, fordi man ikke skal tænke på at komme hjem.

Er man en snusfornuftig tekstforfatter, så sørger man for at have en arbejdsrytme, der minder om den, som de fleste andre mennesker også har.

Af den grund kommer man ikke ud af trit med resten af verden (hvor ens kunder også er vågne), og den stabilitet er sund for en.

Dog er det så også fristende lige at arbejde videre gennem pauserne, men det skal man ikke gøre.

Udnyt altid pausen som freelance tekstforfatter

Nu er du jo ikke på en arbejdsplads, hvor der bliver udstukket, hvornår man skal holde frokostpauser, hvor man føler sig lidt forpligtet til at være social med de andre i kantinen end at arbejde videre, medmindre man virkelig har travlt her.

Men hvis man er selvstændig som freelance tekstforfatter, så er der jo flere penge at hente, hvis man arbejder videre, når de fleste andre i verden holder frokostpause.

Men det er ikke sundt for en, for du skal have næring i kroppen til at kunne klare en arbejdsdag, og det hjælper dig også til at tænke mere rationelt og ikke blive udmattet.

Så skal du også huske lige at tage kortere pauser, der er andet end bare at tage en tur på toilettet.

Hvis du er bange for at misbruge tiden, ikke holde pause eller holde for lange pauser, så kan du bruge et æggeur til den slags at holde styr på.