Brug den rette teknik, når du maler

20 December 2020
Camilla Skøtt
image

editorial

Griber du malerrullen og starter arbejdet uden at lægge en plan? Så er der gode chancer for, at du står tilbage med helligdage, når du er færdig. Vil du undgå dem, så læs med her, så du kan forberede dig godt, inden du går i gang.

Det er de færreste af os, der er decideret vilde med at male, og derfor er et større (eller mindre for den sags skyld) malerprojekt også noget, de fleste gerne vil have overstået så hurtigt som muligt.

Men hurtigt er ikke altid den bedste løsning, hvis det også skal være flot. I hvert fald er det vigtigt, at du bruger den rette teknik, når du maler – alternativt vil du få synlige helligdage eller blive nødt til at male tre-fire gange, før malingen dækker – og dét er der ikke meget sjov i.

Brug malerrullen rigtigt

Hvis det skal gå hurtigt, er det letteste at male i vildskab; op og ned, her og der, på kryds og tværs. Vupti – så er du færdig. Men. Når du maler på den måde, er det svært at male vådt i vådt, og det er nødvendigt, hvis du vil undgå helligdage og synlige overgange. Samtidig er det svært at vurdere, om der kommer nok maling på væggen, og det betyder, at der vil være steder, hvor malingen ikke dækker nær så godt som andre – og det betyder, at du skal male igen.

Vil du gøre det lettest for dig selv, så start med kanterne. Her maler du med en pensel eller en lille rulle, og når det er gjort, er du klar til at gå videre til malerrullen. Og med rullen skal du altid male med rolige bevægelser og kun op og ned. Op og ned. Op og ned. Enkelt og let – og husk, at det altid skal være vådt i vådt, så stop ikke midt på væggen, men gør den helt færdig, inden du holder pause.