Bring dine gamle trægulve til live igen

10 February 2022
Steffen Pedersen
image

editorial

Hvis man bor i en gammel lejlighed eller i et gammelt hus, så er man ofte så heldig at man har de smukkeste gamle trægulve under sine gulvtæpper. Selvom der er mange fordele ved at have gulvtæpper, så er der ikke noget der slår et smukt og gammelt trægulv.

Hvis du gerne vil have at dit hus eller din lejlighed får et nyt, friskt og naturligt look, så kan det være en god idé at rive gulvtæpperne af og lade de gamle gulve komme til live igen. I denne artikel kan du læse om hvordan du gør.

image

1: Klargøring af rummet

Inden du kan komme i gang med at vække dine gamle trægulve til live, så skal du have fjernet de gamle gulvtæpper. Når du har gjort dette, så skal også have ryddet rummet for alle møbler og andet, der er i vejen i forhold til at komme i gang med gulvet.

2: Slibning og behandling

Når rummet er fri for møbler, kan du komme i gang med selve arbejdet. Først og fremmest skal du starte med at slibe gulvet ned. Hvis du ikke har en gulvsliber selv, kan du leje en i et byggemarked. Når du er færdig med at slibe, skal du støvsuge gulvene for overskydende støv fra slibningen. Når dette er gjort påføres voks eller lak, som herefter skal tørre. Efter 24-48 timer kan du begynde at flytte dine møbler tilbage i rummet.

3: Søg rådgivning

Dette skulle nok være det første trin, i nogle tilfælde. Hvis man aldrig har prøvet at slibe gulve, er det en god idé at søge rådgivning eller hjælp. Det kan gøres ved at konsultere et firma som f.eks. gulvkanonen. Deres erfaring og ekspertise kan hjælpe dig til at opnå et fremragende resultat på egen hånd. Hvis du er usikker på at gøre det selv, kan de også hyres til at klare opgaven for dig.