Bevar dit smil smukt med hjælp fra din tandlæge

05 January 2022
Astrid Pedersen
image

editorial

Har du ikke været til tandlæge i årevis? Så er det om at komme af sted.

Er det dyrt at gå til tandlæge?

Mange springer tandlæge besøget over af økonomiske hensyn. Men dette er faktisk rigtig dumt, for at sige det mildt. Det er nemlig ikke, i modsætning til hvad mange måske tror, dyrt at få tjekket og renset sine tænder og sit tandkød.

Et kontrol besøg med tilhørende tandrens koster ikke mere end en tur til frisør eller en glad aften i byen. Dette skyldes for det første at tandlægerne er underlagt visse krav til betalingens størrelse, og derfor kører med faste lave priser på visse ydelser fra tandlæge til tandlæge. Derfor vil du ikke opleve store udsving på en standard behandling som for eksempel tandeftersyn og rensning af tænder og tandkød.

For det andet yder den offentlige sygesikring et stort tilskud til disse behandlinger således at din egen betaling ikke bliver særligt stor. Og er du medlem af den private sygeforsikring Danmark kan du ydermere få refunderet en del af denne egen betaling.

image

Du kan faktisk spare dig selv for dyre, langtrukne og smertefulde behandlinger hvis du sørger for at overholde dine aftaler med tandlægen. Et til to årlige tandlæge besøg kan nemlig virke forebyggende i forhold til alvorlige lidelser i tænder og tandkød, for eksempel karies og parodontose.

Tandlægen får i denne anledning mulighed for at tjekke din mund for forstadier til disse og andre dårligdomme. Og en dybtgående tandrensning, som efterlader dine tænder skinnende og din ånde frisk, forebygger ydermere opbygning af tandsten og hæmmer derved bakterie vækst.

Find den bedste tandlæge i Århus

Hvis du leder efter en kompetent og erfaren tandlæge i århus kan du finde hvad du søger hos Tandlægerne på Stjernepladsen. Klik ind og book en tid til en indledende konsultation på stjerneklinik.dk