Gå til tandlæge og forebyg tandsygdomme

02 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Ønsker du at bevare dit blivende tandsæt smukt og funktionelt gennem hele resten af din tilværelse? Så handler det om at opretholde en fornuftig mundhygiejne.

Det betyder at du mindst et par gange om dagen, morgen og aften, skal børste dine tænder og rense imellem dem med tandtråd – eventuelt suppleret af mundskyl et par gange om ugen. Og så skal du passe dine årlige eller halv årlige tandlæge besøg.

Hvorfor gå så hyppigt til tandlæge?

Måske tænker du at det virker overdrevet med to tandlæge besøg om året – især fordi dine tænder indtil videre har klaret sig fint uden. Men dette er ikke ensbetydende med at dine tænder vil være fri for huller eller andre lidelser resten af dit liv.

Der kan sagtens være sygdomme eller lidelser under opsejling i din mund. Forstadier til mest kendte dårligdomme, nemlig karies og parodontose, er ikke umiddelbart til at se med det blotte øje.

Din tandlæge vil dog hurtigt kunne identificere dem, og derpå sætte forebyggende behandlingsplaner i værk. Det er derfor vigtigt at du besøger din tandlæge temmelig ofte.

tandlæge

Når først det begynder at bløde fra dit tandkød, eller dunke i tænder og gummer, er det nemlig for sent at forebygge. Opsøger du tandlægen når skaden er sket, vil behandlingen typisk blive en del dyrere samt mere langtrukken og smertefuld. Og så vil du ærgre dig over at du ikke sørgede for at komme af sted til tandeftersyn og rensning af tænder og tandkød.

Hvilken tandlægeklinik i Vallensbæk skal jeg vælge?

Hvis du er på udkig efter en tandlæge i Vallensbæk, som på fast basis kan efterse og rense dine tænder et par gange om året, kan du med fordel aflægge Tandlæge Mille Kjær en visit. Hos Tandlæge Mille Kjær er du garanteret grundig og professionel tandbehandling til rimelige priser. Bestil tid på milletand.dk.