Sunde bananpandekager

10 July 2021
Johanne Hansen

editorial

Har du nogensinde hørt om sunde pandekager?

“Sunde pandekager.” Et begreb som går igen og igen i berømte kogebøger og hos diverse livsstilscoachs. Men det findes måske slet ikke i din verden? Fair nok. Det gør det til dels heller ikke i min, men når det er sagt, er der kommet utroligt mange gode alternativer til nye former for pandekager. Og bananpandekagen er altså én af dem.

Blandt andet er bananpandekagen et klassisk eksempel på et lækkert alternativt til morgenmad, uden du går ned på proteiner m.m. Du kan derudover nemt toppe den med både skyr og bær, der gør den rigtig dejlig og lækker indbydende.

Bananpandekager kan egentlig bare bestå af bananer, mælk, havregryn og lidt salt, hvis det er sådan du ønsker det. De fleste tilføjer dog også lidt mel for at give det lidt ekstra konsistens og form. Hvis ikke du tilføjer mel, kan de hurtigt blive lidt svære at have med at gøre. Melen giver dem lige det ekstra, der gør, at de holder på den naturlige pandekageform, som vi kender det. 

Bananpandekager - sund og nem opskrift med havregryn og banan

Men hvor kommer så al det søde fra?

Det søde kommer sjovt nok fra bananerne, og det er også bananen, der gør pandekagen mere “smooshy.” Det betyder, at den ikke bliver tør, men får den her lækre våde og lækre konsistens, som faktisk nogengange kan mangler i de originale pandekager. 

Med et twist af havregryn, bliver bananerne aldrig for meget, og hvis du synes, at pandekagen er blevet lige lovlig våd nok, så husk at tilføj enten mere mel eller havregryn, for at rette op på balancen. Jo mere havregryn du tilføjer kontra mel, desto mere grov bliver pandekagen.

Som nævnt før kan du jo også selv bestemme, hvad du topper den med. Det er klart, at hvis du topper den med lidt sirup, bliver den automatisk mere usund kontra skyr som eksempel.

Læs mere om de forskellige opskrifter på banan pandekager lige her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/4209/amerikanske-pandekager