Guide: Find det bedste webhotel til WordPress

18 April 2022
Miranda Denise Rendboe

editorial

Hvad er det bedste webhotel til WordPress?

Måske har du oprettet en privat blog, en hjemmeside til virksomheden, eller måske har du startet en webshop via virksomhedens hjemmeside, mulighederne er mange. Fælles for alle scenarier, uanset, om du allerede har en hjemmeside fra WordPress, eller om du overvejer at lave en, så skal du bruge et webhotel. Altså en plads på en server, som du lejer, hvor dine data fra hjemmeside lagres.

Og hvordan vælger man så lige det rigtige webhotel?

Hver virksomhed og hver hjemmeside, har hver sine behov, og der er ikke nogen, som har præcis de samme behov. Det er som at købe et hus (bare billigere), hver person, hver familie har nogle helt unikke behov, som andre mennekser kan have svært ved at relatere til.

webhotel

Jeres behov

I forhold til behov kan I begynde at tænke på vigtigheden af dansk kundeservice. Dette er måske ekstra vigtig i forhold til dem, som skal have fat i webhotellets kundeservice. Det kan også være, at de af jeres medarbejdere, som skal kommunikere med webhoteller slet ikke snakker dansk, eller behersker engelsk fint. Derved kan denne faktor spille en mindre rolle i valg af webhotel.

En anden overvejelse er ressourcer, hvor mange ressourcer skal der være til rådighed til jeres virksomhed? Og hvor meget eller hvor lidt plads har I burg for? Og skal der være support døgnet rundt?

Forskellige løsninger

Der findes løsninger som Simply.com, helt ned til 9,5 kroner pr. måned det første år og derefter 37,5 kr pr. måned. I mange tilfælde giver det dog mening, ikke at tage den allerbilligste pakke, men igen kommer det an på behovet. 

En anden god og dansk løsning er Smartweb af Dandomain, som koster fra 189 kr. pr. måned, og samtidig er e-mærket. Her indgår også Facebook-shopping, Google-shopping og så videre, men igen kommer det an på virksomhedens behov.

ScanNet, WannaFind og com. er også nogle webhoteller, som kan være gode til WordPress. Alle forslagene er meget forskellige, derfor er det vigtigt først at kigge på virksomhedes behov.