3 tips til et renere badeværelse

29 October 2021
Steffen Hansen

editorial

Rengøring er både tidskrævende, men nødvendigt for at du får et rent hjem. Rengøring sørger for at fjerne eventuelle bakterier, som du måske slæber rundt på, særligt hvis du rører ved mange overflader i løbet af dagen. Ude på et badeværelse er der mange typer af bakterier.

Vi har kortere besøg ude på toilettet, hvor der på toiletbrættet godt kan sidde bakterier, som man skal have bugt med. Vi har i dette indlæg hjulpet dig med tre tips til, hvordan du får et renere og pænere badeværelse.

1. Afkalkning af dit toilet

Kalk er desværre noget, der kommer i de fleste badeværelser. Det skyldes, at der er meget kalk i vandet, der kommer fra vandhanen. Hvis du har et toilet, der er stærkt plaget af kalk, så kan du prøve at gøre dette: ved at påføre en blanding af vand og eddike på de områder, der er ramt, kan du få fjernet kalken. Det er vigtigt, du fortynder eddiken godt med vand. Ellers kan du også finde decideret kalktabs til dit toilet, som du kan smide i og lade virke natten over. 

2. Rengøring af dit badekar eller håndvask

Der er emalje, der sidder både i badekarret, men også håndvasken. Her kan der også være en del kalkophobning. Du kan bruge samme metode, som nævnt i forgående tekst med eddikeblandingen, eller kan du få lagt en ny emalje. Hvis du kan få fjernet det værste med almindelig rengøring, så er det den letteste metode. Men hvis du har et ældre badekar eller håndvask, så kan re-emaljering være en mulighed. Her vil emaljen blive slebet ned, og pålagt med en ny. Læs mere om dette via dette link: https://emaljering-af-badekar.dk/emaljering-af-badekar/ 

3. Rengøring af dit gulv

Ligesom alle andre steder i hjemmet, så skal badeværelsetsgulvet også rengøres. Det kan egentlig rengøres med almindelig universalrengøringsmiddel, som du også bruger til andre gulvoverflader i dit hjem. Hvis du gerne vil have en maksimal rengøring af gulvet, så kan du også bruge andre rengøringsmidler, der kan fjerne eventuelt kalk. Dog skal du være opmærksom på, at rengøringsmidlet ikke er for skrapt. Ellers kan du ødelægge belægningen på dit gulv, og den fugemasse, der omslutter dine klinker.