3 tips til dig med slidte og triste gulve

09 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Har dine gulve set bedre dage? Der kan forekomme en masse slid og mærker på dine gulve. Hvis du bor i et hjem, hvor der er husdyr eller en masse legetøj, så vil der komme mærker på gulvet. Det er ganske naturligt, men det kan også fjernes, hvis det er meget voldsomt. Under alle omstændigheder kan det være lidt svært at fjerne, når dit gulv er gammelt, og når du har synlige trægulve. I dette indlæg har vi samlet nogle tips til dig om, hvordan du kan pleje dine gulve.

 

gulvafslibning på Fyn

 

 

Oliebehandling

Olie kan bruges på dine trægulve. Du kan oliere dem med en klud eller en spray, hvis du har et gammelt gulv. Oliebehandling er perfekt til nye gulve, da de stadig er porøse og har brug for oliebehandling. Oliering beskytter også mod fugt. Du skal undersøge hvilken slags olie, du kan bruge til dit gulv, før du køber det første og bedste. Der er nemlig lidt forskel på de forskellige muligheder.

 

Gulvafslibning

Gulvafslibning er en løsning for dem, der ikke ønsker at bruge olie. Du kan få slebet dine gulve med en maskine, der kan fjerne det øverste lag af din gulvbelægning. Du kan kontakte professionelle, der kan slibe gulvene for dig. Der er også nogle, der lejer deres egen maskine til at slibe gulvene med. Men det kræver lidt viden og ekspertise i at slibe gulve, uden man sliber for meget af gulvet ned. Ellers kan det risikere at blive ujævnt.

Du finder et dygtigt gulvfirma, der udfører gulvafslibning via linket her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/ 

 

Gulvafhøvling

En tredje mulighed er gulvafhøvling. Ved gulvafslibning fjernes der lidt mere af gulvets øverste lag. Det kan virkelig få det til at se helt nyt ud igen. Men før du vælger denne gulvbehandling, er det vigtigt, at du tænker over, om de er i god stand. For når de er i dårlig stand, er der nemlig risiko for, at du blotter træet, når du stripper gulvene. Og det kan i værste fald knække dine gulve.