3 måder at få et flottere trægulv

08 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Gulvet er en stor del af et rum, derfor er det vigtigt, at det ser godt ud. Men hvordan sikrer man sig, at et trægulv ser flot ud? I dette indlæg kommer vi ind på 3 måder hvorpå du kan få et flottere trægulv. Læs med herunder.

Slib dit gulv

Den mest populære løsning, når det kommer til opfriskning af et trægulv, det er at give det en let slibning. Når man sliber et trægulv, så fjerner man det øverste lag på gulvet, så man kommer ned til et nyt og friskt lagt træ. Trægulve kan kun tåle at blive slebet et bestemt antal gange alt afhængigt af hvor tykt det er, når man lægger gulvet. Derfor skal man sørge for, at man ikke sliber det for ofte.

image

Udskift dit gulv

Hvis dit gulv er meget slidt, så kan det være, at det er nødvendigt at skifte det ud. Her kræver det, at man brækker det nuværende gulv helt op, før man begynder at ligge et nyt. Det er også vigtigt, at man udskifter hele gulvet, og ikke kun dele af det. Det er det fordi man ellers vil kunne se farveforskel på gulvet, hvor det er slidt, og på det nye gulv man lige har lagt.

Vask gulvet i brun sæbe

Har man hverken penge til at slibe sit gulv, eller få det skiftet ud, så kan det være en god idé at vaske det grundigt. Det kan det, fordi man ved hjælp af brun sæbe kan give det en naturlig behandling, og samtidig få det til at stå flottere, ved at man fjerner eventuelle pletter der måtte være på gulvet. En gulvvask er selvfølgelig ikke et mirakelmiddel, og derfor skal man ikke forvente, at gulvet bliver som nyt, hvis der er hakker eller ridser i det på forhånd. Gulvvasken skal ses som en måde, hvorpå man kan få det til at stå flottere uden den store indsats.