Lækker cremet broccolisalat

23 November 2018
Tina Høy

editorial

Mange siger, at de ikke kan lide broccoli, men hvem kan ikke lide broccolisalat? Det kan kun være dem, der ikke har smagt det! Det er en meget populær salat at servere til fester, og faktisk er der mange af dem, der ikke spiser ret meget grønt normalt, der gerne spiser en større portion broccolisalat.

Den let kogte broccoli i små buketter passer godt sammen med baconstykker, rødløg, dressing og ristede solsikkekerner, der knaser i munden, samt de på en gang søde og sure tranebær.

Broccolisalaten kan både serveres til en god steg og meget andet kød eller bruges som vegetarret, da den faktisk mætter meget. Hvis du ikke er vegetar, men er i gang med den sunde livsstil, vil fx kylling eller fisk og broccolisalat give dig alt, hvad du har brug for. 

Ingredienser:

125 gram bacon i skiver
400 gram broccoli
50 gram rødløg
60 gram solsikkekerner (evt. tørristede på panden)
125 gram tranebær, tørrede

Dressing:

2,5 dl. Cheasy fraiche 9%
0,5 tsk. citronsaft, friskpresset
1 tsk. balsamico, lys
1 tsk. sukker
0,25 gram salt

Opskrift:

Klip eller skær baconen i mindre stykker. Steg den meget sprød og hæld dem derefter over på en tallerken med køkkenrulle og køl af.

Del broccolien i små buketter, stokken kan skæres i tynde skiver, hvis man vil bruge hele broccolien, men fjern den allernederste del af broccolien.

Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad det trække i et par minutter, til den er dejlig grøn. Lad dem derfter dryppe af i en si.

Vend derefter den syrnede fløde sammen med citron, balsamico, sukker, salt og smag til.

Tørrist evt. solsikkerkernerne på en pande og tilsæt så finthakket løg, bacon og de øvrige ingredienser og rør godt rundt.

Vend så broccolien i til sidst.

 

Energiprocenten i opskriften:

KJ total 6770 (1611 kcal)
KJ pr. pers. 1692 (402 kcal)
Vægt ialt 1019 gram
Vægt pr. pers. 254 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 664 KJ (158 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 15.0 gram

Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede