Sjove ting at vide om bryster

06 april 2021
Maya Hindsberg

Der er mange der ude, som har bryster. De kommer i mange størrelser. Store, små, meget prominente eller måske gemt væk. Og det er bestemt også en forskellighed at fejre. Det gør love-lingeri.dk blandt andet. Men hvor meget ved du egentlig om dine bryster? Der er nemlig en god del sjove facts omkring bryster, som langt de færreste kender til.

F.eks. er dit venstre bryst næsten altid større end det højre bryst. Det er i hvert fald tilfældet hos 65% af kvinder. Det skyldes med ret stor sandsynlighed, at det venstre bryst sidder tættere på hjertet, og derfor bliver der pumpet mere blod igennem det. Som tommelfingerregel skal du dog vælge en bh, som passer det største bryst, da det er det, der kræver mest støtte.

Et par sjove facts

En af de sjove og måske også mest foruroligende facts er, at op imod 80% af alle folk, der bruger bh’er, bruger den forkerte størrelse. Dette er selvfølgelig ikke en god ting. Det kan f.eks. medfører ondt i ryggen og nakken. Så det kan være en god ide at få tjekket din størrelse, næste gang du er ude og shoppe efter undertøj eller lingeri. Især fordi størrelser kan variere fra mærke til mærke. 

Vidste du derudover, at din menstruation kan gøre dine bryster en hel skålstørrelse større? Jep, det kan virke som rimelig meget, men når der menstrueres, bliver der sluppet en masse hormoner løs i kroppen, og det kan forklare, hvorfor ens bh pludselig sidder strammere. Til gengæld vil ens bryster også være mest symmetriske mellem dag 14 og 16 i ens menstruationscyklus. Med andre ord påvirker ens cyklus hele kroppen.

Et andet sjovt fact er, at det gennemsnitlige bryst vejer ca. 500 gram. Det er altså ca. et kilo man slæber rundt på hver dag, og udgør ca. 4-5 procent af ens kropsfedt.