Gode råd til dig der skal låne penge til dit køkken

14 januar 2021
Camilla Skøtt

Det er ikke svært at finde en artikel eller to om at låne penge, og vi giver den også lige et skud på stammen. Vi vil dog ikke komme med anbefalinger af specifikke banker, men derimod forklare dig, hvordan du bedst sammenligner forskellige lånetilbud.

Det er ikke svært at finde et online lån, hvis du har brug for penge til dit nye køkken (eller et hvilket som helst andet rum), men fordi det netop ikke er svært, kan det være så meget desto sværere at vurdere, hvilken låneudbyder du skal vælge.

Det vil vi gerne hjælpe med.

Som det første vil vi gerne slå et slag for, at du både indhenter tilbud hos din fysiske bank – altså gennem din private bankrådgiver – og hos en eller to forskellige online banker. På den måde vil du opdage, at det ikke er farligt at låne penge online, og ikke mindst at de digitale banker ofte er billigere end de fysiske.

Sammenlign ved hjælp af ÅOP

Det er faktisk hurtigt og let at sammenligne lån, hvis du bare skal finde ud af, hvilket der er billigst. Det kan du nemlig gøre ved at kigge på ÅOP, der dækker over alle udgifter i forbindelse med lånet.

Men det er naturligvis ikke renter og gebyrer, der afgør det alene. Det er også et spørgsmål om, hvor vidt du kan få et lån under de vilkår, du foretrækker. Måske vil din fysiske bank have dig til at betale tilbage, hurtigere end du synes, din økonomi kan klare. Eller måske vil de have, at du stiller din bolig som sikkerhed for lånet. Det vil de online banker ikke, så derfor skal du også overveje, hvilket lån der passer bedst til dig som person – og selvfølgelig til din økonomiske situation.

Og ja – så er det faktisk bare et spørgsmål om at vælge det bedste tilbud.