Fra svært til let med Excel-kurser

20 februar 2019
Anders Lundtang Hansen
Fra svært til let med Excel-kurser

Et af de få programmer, der mere eller mindre ligner sig selv fra den velkendte Microsoft Office-Pakke og ikke har undergået de store forandringer, er Excel.

Hvor, specielt ved de nyeste versioner af pakken, er kommet en del bemærkelsesværdige forandringer til ved de andre programmer, der beror sig på deling af filer, så kan man mærke gensynets glæde ved at se Excel, fordi man kender til det ved stort set første øjekast.

Men hånden på hjertet: Hvor godt føler du egentlig, at du har styr på det her program?

Et stilfærdigt slag på tasken er, at du som mange andre mennesker benytter programmet til at lave lister, hvorefter du brokker dig over, at der ikke er skriveplads nok, eller du ikke kan rykke rundt på felterne.

Og så er der pludselig tale om et ‘lorte-program’, og du skifter over til det næsten lige så velkendte – omend en smule foranderligt – Word til at lave denne liste.

Du vil måske ligefrem argumentere med, at Word er mere ‘brugervenligt’, end Excel er det.

Vores modargument i den sammenhæng vil så være, at det nok hænger sammen med, at du ikke kender Excel godt nok, aldrig har afsat tid af nok til at lære programmet at kende, eller at du slet og ret aldrig har fået undervisning af nogle, der har forstand på det.

Derfor skal du tage nogle kurser i Excel fra 4D.dk, da de har nogle af de bedste IT-kurser på området til at undervise alt fra begyndere til de erfarne og dem, der bare skal bruge disse programmer til husbehov.

Ja, vi skrev flere ‘nogle’ kurser, for på den ene side kan det være, at du vil starte med et begynder-kursus, hvor du så senere kan opgradere til den avancerede brug af programmet, eller du kan – med stor sandsynlighed – risikere, at der kommer en opdatering til programmet, hvor der medfølger tilføjelser, du ikke kender til.

Måske ligner programmet ofte sig selv fra opdatering til opdatering, men der sker dog ofte noget nyt, og dette kommer blandt andet i form af feedback fra brugerne – som jo er dig!